Acasă Fashion Mihai Dinu, antrenorul român din Laos

Mihai Dinu, antrenorul român din Laos

Mihai Dinu (32 de ani) e la început de drum în meseria de antrenor. A ales să meargă în Laos, unde o pregătește pe Master 7, vicecampioana de sezonul trecut.

Ce faci când ai 32 de ani, ești la începutul carierei de antrenor și dornic de aventură? A demonstrat-o un tânăr tehnician român, care a ales Laos ca destinație. Pentru cei mai mulți, acest loc e cunoscut doar pentru că-i vecin cu Thailanda și că n-a fost „lăsat” de Vietnam să prindă ieșire la mare. Poate și pentru agricultură, oricum nu pentru fotbal.

  • Laos este un stat în sud-estul Asiei, cu 7 milioane de locuitori, cu capitala la Vientiane
  • Laos este considerată „cea mai bombardată zonă din lume”. Între 1964 și 1973, Statele Unite au lansat peste 270 milioane de bombe în Operațiunea Barrel Roll. E echivalentul degajării unui avion plin de bombe, la fiecare 8 minute, 24 de ore pe zi, timp de 9 ani;
  • Laos este vecină cu Birmania și China (nord-est), cu Vietnam (est), cu Cambodgia (sud) și Thailanda (vest)
  • limbi oficiale: lao și franceză

N-au un nivel de trai ridicat, cum ți-am zis, dar plusează la starea de spirit. Nu am văzut pe nimeni să se certe. Am văzut oameni simpli, oameni fericiți în adevăratul sens al cuvântului. Pot fi luați ca exemplu din punctul ăsta de vedere.

 

mai mult la   /www.gsp.ro/

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: